go jul

GOD JUL!!!!

Är det detta som kallas ironi?

Vet inte riktigt om känslorna är lika på topp just nu när jag är fast i Cincinnati och inte kommer hem förns tisdag morgon istället...
Detta satt jag och skrev för dryga två timmar sedan:

Så, då var jag på väg hem.

I skrivandets stund sitter jag på planet mellan Florida och Cincinnati. När jag landar i Cincinnati har jag två timmar innan jag flyger till New York där jag har ytterligare 4 timmar innan det bär av mot Köpenhamn.

Detta betyder att jag har en hel del tid att reflektera över min första termin i USA. Att sammanfatta allt som har hänt blir svårt men jag ska försöka att få ut det viktiga.
Jag kan börja med att säga att jag är så himla glad att jag har fått denna möjlighet, mitt råd till er som tvekar om ni ska åka eller ej är: ÅK, har ni möjligheten, släng den inte i sjön, trivs du inte är det bara att åka hem. Om du däremot inte åker vet du aldrig vad det är du missar.

Jag har precis avslutat mitt första tränings-läger (med betoning på träning) med UC swimming & diving. Träning har kommit till en helt ny nivå i mina ögon nu, det finns gränser som jag aldrig trodde jag skulle korsa när det gäller träning som jag nu har gjort (jag vet att det finns fler som väntar på att jag ska korsa dem). Jag har bland annat för första gången spytt pga hård träning (tro mig, jag är ingen mes, jag har tagit ut mig förr). 7 dagar, 14 träningar, om jag inte räknar med styrketräningarna vilket skulle höja siffran till 17 träningar + att vi sprang till styrketräningen varje gång, 2 km i fuktig värme, skönt. Jag har främst tränar med sprintgruppen (kors i taket) denna veckan, dock har vi inte simmat något pass under 6000, har nog legat mellan 6200-7000 per pass. Inget återhämtningspass. Idag ska de simma open water vilket jag missar (jag vet inte om jag verkligen är besviken över det).

Så mycket som har hänt sen jag lämnade Sverige den 11 september. Jag har flyttat in i dorm med två andra tjejer (Amy och Stephanie, som jag kommer väldigt bra överrens med), jag har börjat simma i ett nytt lag, för en ny coach, jag har börjat på en ny skola och träffat galet mycket nya människor och pratar ett ”nytt” språk.
Jag minns när jag träffade laget för första gången, jag bodde hos några tjejer i laget och vi skulle gå över till ”killarnas hus” för de hade ”fest”. Har nog aldrig känt mig så uttittad som jag gjorde vid det tillfället jag klev in i deras hus ”ooh the swedish girl” ”do you speak english?” ”what do you swim” ”how do you like America so far?”, frågorna haglade och där stod jag bortkommen mitt i rummet, inte visste jag då att alla dessa människor skulle bli det närmaste jag kan kalla min familj. Människor jag skulle dela min vardag med, det gick liksom inte riktigt att ta in då allt var så nytt.

Många undrar vad skillnaden mellan svensk simning och College-swimming i USA är. Jag trodde inte att det skulle bli så fasligt annorlunda då jag hade hört att Monty (min coach) var väldigt europeisk i sitt sätt att ”coacha”. Den största skillnaden, även det jag har svårast att anpassa mig efter, är att simning här är ingen individuell sport, allt du gör, gör du som ett lag, uppvärmning stretching och heja på varandra. Är du på tävling och inte simmar sitter du inte ensam i ett hörn och lyssnar på din i-pod utan du visar dina lagkamrater att du bryr dig om vad de gör i vattnet och supportar dem. Även om jag inte är det största fanet av gemensamt insim så ser jag det nu som ett gott ont då lagandan kommer med det. Jag önskar att jag kan få med mig det hem till nästa sommar när i simmar SM, att vi verkligen står upp och hejar på varandra, även om man har en dålig dag lyfts prestationen av att folk ser en.

Jag gillar verkligen Cincinnati, Monty frågade mig igår kväll ”du kommer väll tillbaka?” mitt svar på det är ”ja, utan tvekan” Jag ser verkligen fram emot att komma hem och träffa alla och få vara i Sverige ett tag, misstolka mig inte, men USA har verkligen varit över mina förväntningar och jag kan inte vänta tills jag får komma tillbaka och träffa alla i Cincy igen. Visst det är ingen dans på rosor, eller man kan väll säga att det är en dans som sticks ganska hårt från och till. Men så är det väl vart man än kommer?

När jag sitter här och skriver inser jag hur lyckligt lottad jag är, jag har två ställen att bo på som jag verkligen tycker om, givetvis ligger Sverige mig varmast om hjärtat!!, men omväxling förnöjer!
Puh, det var lite av en utmaning att få all den svenska grammatiken rätt nu när jag kommit in i engelskan. Jag hoppas att allt blev bra i alla fall.

Vi ses om ett par timmar Sverige!!!!
(ett par timmar var det va??)


hej hej

Usch, nu börjar det bli tungt. Träningen är så hård och kroppen bara skriker efter vila men sådant har min inte tid för under jul-träning! Imorse simmade vi bland annat en 2000 på tid där vi skulle tävla mot dom på banorna bredvid och inte släppa iväg dom... Vi tränar som sagt i långbana på morgonen så det är inte 2000 yards vi pratar om. efter 1500 m var man inte så kaxig, inte efter de senaste dagarnas träning.
Vi har inte haft ett enda A2 pass, mesatadels A3 och ett sprintpass som ändå var på 6000. Men som sagt så ska jag inte klaga, jag kunde ha gjort det här i kalla Cincinnati istället som btw har fått 6 inches snö inatt och is på vägarna. Här är det dryga 30 grader och sol. Inte ett moln så långt ögat kan nå. Lite solbränna har väl ingen sagt nej till heller?

Imorgon kväll ska vi ha "skits" små pjäser dr vi ska driva med folk och saker som hänt under terminen. Ska bli riktigt kul. Efter det får vi nog mat så då slipper vi laga den själv. Och efter det hämtar Vicky upp mig. Jag sover hos henne mellan lördag och sändag så slipper vi gå upp jätte, jätte, jätte tidigt och istället bara gå upp jättetidigt, skönt. På söndag morgon kör hon mig till flygplatsen och sedan bär det av mot den gamla fria nord! Sverige!! Jag är hemma på måndag morgon.

Hade tänkt ladda upp bilder men internet här har inte mycket att skryta med så jag fixar det när jag kommer hem.

See ya!

Over and out

Update from florida

Hej där hemma

Just nu är jag i Florida på träningsläger. Hittills har vi haft två träningar, båda har varit ganska hårda. Imorse var huvudserien 7*200 starttid 5.00. 1:a 200:ingen 20 sek över pers 2:a 16 sek över pers 3:e 12 sek över pers 4:e 8 sek över pers  5:e 4 sek över per 6:e broken 2*100 och 7:e broken 4*50.
Jag simmade rätt bra snabbaste var på 2.18, 2.15, 2.14 och 2.06. Vi simmade i långbana imorse btw. Efter simningen sprang vi till styrkerummet som var typ 2 km bort sedan styrkade vi en timme.

Just nu regnar det ute så vi chillar inne på hotell-rummet som FYI är gigantiskt. Vi är sex personer som delar på det men hela laget vill vara här inne hela tiden så vi är en hel del folk här just nu.

Snart börjar träningen igen.

Igår kom jag till slutsatsen att jag har det rätt bra. Just nu är jag i Florida och ska vara här i en vecka, sen ska jag åka HEM åååh vad jag längtar!! Sen åker jag tillbaka den 4:e Januari och får träffa alla här igen och får träffa Jeremy igen. Jag har bara saker att se fram emot just nu :-D.

Nä nu ska jag stoppa lite mat i magen så jag orkar träna.

Vi ses om en vecka! Btw hur är träningen där hemma nu, är det lönt att jag kommer och träänar den 22:a december? Johan om du har något schem kanske du kan maila det till mej ? :)

Ha det braaa

Tack för att jag betyder så mycket för dig :-)

Blir man inte glad när man får sådana här kommentarer?:
"Jävla diva...du tror du är så bra? du suger fullständigt :D hahaha"
Jag tar det som en komplimang att personen i fråga tog sig tid för at kommentera på min blogg, tack!

Jonna, jag ska till Napels! Är det nära dig?

Exam week woooohaaaa

Hej mina vänner

Herregud vad mycket det är att göra, examweek är nog något av det värsta jag upplevt, och givetvis har man alla proven schemalagda under träningen. Vi måste få ihop 9 träningar denna veckan innan vi åker till florida, hmm det är typ omöjligt...

Snart har jag matteprov och det är det sista sedan har jag JULLOV!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hehe, det här med tränare var ingen stor grej vi hade bara lite olika åsikter men vi har absolut inte varit sura på varandra eller något. Vi hade möte med honom allihopa i grupp och efter det pratade han med alla en och en och sa vad han tyckte om sammarbetet. Jag och monty fungerar bra ihop det är bara det att träningen är mycket hårdare än vad jag är van vid och när det sedan inte ger de resultaten på tävling som jag vill (jag vet att jag är jätteotålig) så blir jag lite frustrerad och ifrågasätter träningen och det var då Monty sa att jag skulle lita på honom för han visste vad han gjorde. There you go, mina nyfikna vänner, jag gillar att ni frågar:-).

Well well, I'm of to math-exam, woop woop!

See ya, 11 dagar!

Hahaha underbar julbild på mina kusiner Anna och Malin

Mamma Mia

ååååh här sitter jag och lyssnar på Mamma Mia musik från musikalen, gud så underbart det var att se den på broadway, ligger lätt bland toppplaceringarna när det gäller upplevelser jag har varit med om!!!!!

Tack för att vi gick på den mamma och pappa!!!!
The best time on Broadway!!

Jag och Sofie på broadway

Jag fick en fråga om vad det var för kritik som jag fått av min Coach, jag tror inte att jag ska gå in på det så detaljerat men det hela kan väll sammanfattas i att han vill att jag ska lita på honom mer än det verkar som jag gör enligt honom.

Das war alles, back to People and the environment study, lovely

En glad Liz...*host**host*

Hemma från Miami.

Gick inte alls som jag hade tänkt mig. Enda jag simmade bra på var 200 fri i laget, 1.51.84, omräknat 2.04.8.

Känslomässigt är jag väll kanske inte helt på topp just nu, har väll haft en sådär helg i övrigt, tränaren har väll inte riktigt varit på min sida om jag säger så, har haft ett antal team-meetings och det känns som att stor del av kritiken vi får är riktad mot mig, men jag kan vara överkänslig så jag tänker inte för mycket på det. Kan inte vänta tills jag är hemma och får träffa alla igen och få tillbringa lite tid i trygga Sverige. Har nog aldrig tyckt om Sverige så mycket som jag gör när jag inte är där.

Ååååh 13 dagar det är allt sedan är jag hemma.


Nästa vecka har vi finals, så jag har prov i matte, environment, och critical thinking sedan är jag klar för denna terminen, så sjukt skönt.
På fredag åker Jeremy hem så då kommer jag inte få se honom på en månad... det kommer bli underligt från att träffas varenda dag typ hela tiden till att inte se varandra på en månad...hmmm inget jag ser fram emot jättemycket kanske. MEN på lördag åker vi till FLOOORRRIIIIDDDDAAA, wohooo DET däremot ser jag fram emot jättemycket! Har lite problem med hur jag ska packa dock, hur packar man för en vecka i varma Florida och två veckor i kalla Sverige i en väska och under 50 lb, om någon har svaret tveka inte att lämna en kommentar.

På tal om det, jag blir jätteglad när jag får kommentarer, ser att jag har mellan 30-50 läsare om dan hur kommer det sig att jag aldrig har mer än 3 kommentarer per inlägg var lite modiga och kommentera min vänner :-).

Nu ska jag gå till sängs, träning imorgonbitti såklart!

Godnatt och sov så gott


GRATTIS PAPPSEN!!



Idag fyller min fina lilla pappa 50 år, den gyllene medelåldern, GRATTIS!!! Men du ser ju inte ut att vara en dag över 48! Jag önskar jag var hemma och kunde fira med er!

Hörde att grannarna kom inatt och väckte honom med en strippa, det är ju sådana grannar man ska ha haha, underbart!

Ha en underbar dag pappa, ÄLSKAR DEJ!!!

När kroppen säger ifrån

Usch, ibland säger kroppen ifrån. Och det är precis vad den gör just nu och det får mig att ställa frågan "varför gör jag det här?". Jag vet ju svaret, jag mår bra av simning och jag älskar att se resultatet av träningen men att det ska göra så ont påvägen dit!!! Jag är bara så utmattad.

Igår kom alla tillbaka igen efter lovet, trevligt att träffa alla även om de har varit väldigt mysigt att bara vara några få på träningen och fått vara med människor som jag verkligen tycker om utan att bli störd av random folk, det är väldigt lätt att börja reta sig på folk när man lever så nära varandra 24/7. Är också tillbaks i vår kära Cafeteria, har varit lyx att äta ute varje kväll.

På torsdag åker vi till Miami, Ohio för att tävla deras invitation och då ska jag få träffa Vicky!!! Åååååh vad jag längtar!

Hmmm... Nu är det någon som ropar mitt namn...ÅH (I) de är min matte-läxa, jag antar att jag ska ta tag i den då.

På fredag om två veckor ska jag träffa:


Maaaaattttteeee-tiiiimmmmeeee, yeeeeeeyyy!!!

Puss och kram ses på stan

RSS 2.0