Swimmers-ear

Lite uppdatering igen.

Det har inte hänt något särskilt sedan sist förutom att jag har fått öroninflammation eller som dom kallar det "swimmers-ear" rackarns vad ont det gör när jag simmar men när jag har öronproppar är det bättre, ar fått örondroppar också. Jag håller dessutom på att bli förkyld så nu är det kurerande här i högsta grad!

Till helgen är det Haloween jag tänker inte berätta vad jag ska vara, det får ni se på bilder senare men det är INTE det jag ville vara så jag är lite lagom besviken... men men det här blir nog bra det också.

Nästa helg har vi två meets, ett på fredag mot OSU (Ohio state university) och på lördag (hemma) mot West Virginia, tuff helg men det ska bli roligt!

Och så vill jag göra en rättelse, tjej-laget förlorade inte förra helgen, vi dängde Wane state med 100 poäng (där ser du Jesper!!!)

Usch jag är så himla trött hela tiden! Jag som tycker jag sover tillräckligt, kanske inte då.
Anyways nu ska jag iväg och skriva matte-prov!
See ya!

En bild från helgen, Renee och Kirtley(diver)


Vår hemsida

http://gobearcats.cstv.com/sports/c-swim/recaps/102608aab.html

Första tävlingen

Då har jag klarat av min första college-tävling, det var hur skoj som, helst att äntlingen få tävla. Jag tror att jag simmade helt okej, jag har konverterat mina tider men som alla vet så är det ju inte exakt.

Jag simmade
100 fr 52.73, ungefär 58.8 i kortbana, meter
100 rygg 58.8, ungefär 1.05.6 i kortbana, meter
Sista sträckan i 4*50 me, 23.7, ungefär 26.6 i kortbana meter

Är dessa tider godkända johan?

Tyvärr förlorade vi tävlingen och fick handskas med en sur Monty eftråt dock tog jag inte åt mig så mycket då jag var nöj med mina insatser.

Gemensamt insim och gemensamt avsim gjorde vi också, det var jag inget stort fan av, det var inte så farligt med gemensamt avsim men jag gör helst mina egna grejer på insimmet (vilket jag gjorde när inte Monty var där...)

Annars har helgen flutit på, det är lite drama i laget just nu, alltid lika spännande, dock lite mer spännande när man slipper vara inblandad kan jag tro...

Btw så slog jag Shannon (en senior i laget som tror hon är störst bäst och vackrast) på 100 rygg med ca. 3 sek mohaha in your faaace!!


Jag och Karli efter vårat Inte-squad meet

På hotellet i Oakland

Väntar på bussen hem från skogen

Josh, i bussen påväg tillbaka till UC



Hej hej hemskt mycket hej

Idag ska vi alltså åka till oakland, åker om en timme drygt. 

Vilka problem vi har haft på vårt rum med vad vi ska ha på oss. Vi måste ha svarta byxor oxh piké-tröja, ingen av oss hade något av dem... Så vi skulle gå och se om vi hade fått några kläder i våra skåp, och det hade vi bara det att jag fick allt i antingen storlek m eller xs vilket betydde att det antingen var alldeles för stort eller för smått så nu har jag fått ringa runt i laget för att se om någon hade något jag kan låna. Så nu sitter jag här i lånade byxor, lånad piké och min egen fleece:P, känner mig ju inte alls som en luffare.

Igår simmade vi riktigt jobbigt: 6*700 tröskel! Efter det simmade vi hundringar i 20 min, 3 sek under tröskel och vila hälften av den tiden man simmade på. Armarna gick knappt att lyfta över vattnet.

Imorse däremot var det ganska lugnt, simmade kanske 5000 sen gjorde vi starter och växlingar. 

Helgen i skogen ägnades åt olika aktiviteter som skulle göra att vi lärde känna varandra. 
Vi lyssnade på en hel del på när Monty pratade, han pratar som sagt en hel del men han säger väldigt intressanta saker så man (eller iaf jag) lyssnar uppmärksamt hela tiden.

Nu ska jag och Amy gå och käka så vi inte hungrar ihjäl på bussen:).

jag gillar verkligen laget här (med vissa undantag som bekräftar regeln) dom är verkligen min typ av människor. 

Mat och sedan iväg för att köra livet ur de andra lagen i helgen.

Ha en himla bra helg och Sofie ha det så JÄTTESKOJ i Österrike du är så cool som gör det, man blir solt som storasyster:D.

See yall

Bilder kommer snart när det fungerar att ladda upp dom

jag vet d va längesedan sen sist! sry

usch usch usch Liz Marie Hansson, dååålig uppdatering och inte ens nu kan jag skriva så mycket måste hoppa i säng.

När jag har tid ska jag berätta om helgen jag tillbringade i skogen, väldigt trevligt men lite sömn!

På torsdag ska vi ha team-dinner med tjej-laget eftersom vi har vår första tävling på lördag, i Michigan ca. 5 timmar härifrån med buss.

Ser verkligen fram emot tävlingen, jag ska simma 100 fri, 100 rygg och första laget i 4*50 me (fri) och första laget 4*100 fr (1:a sträckan yees!)

Allt är bra med mej!

Kraaaaaamar

En snabbis

Okej här kommer en snabb snabb uppdatering, ska snart gå och äta!

Jag har varit hos doktorn, jag har fått medicin och får inte käka/dricka mjölk på två veckor, hjälp jag dricker alltid altid mjölk ju :S.

Simmade 16*200 a3 imorse, det var bara huvudserien efter det simmade vi en till serie på 3000 som var a2+-a3. Och nu precis simmade vi 5*100 MAAAXXXX på 2 min starttid, vilket var rätt roligt mådde dock inte så bra efter men det ska man väll inte göra efter en hård serie:-P.

I helgen ska vi iväg med laget på något som kallas retreat, vet inte vad det är men jag berättar när jag kommer hem. IMorgon har vi en intersqud meet, vi ska alltså tävla mot varandra i laget på 200 im, 100 fr, 50 ry,br,fj.

Nästa helg ska vi simma i Oakland, där kommer jag även träffa Jesper (Åkesson) som simmar på Wayne State Universiy (vet ej om jag stavade det rätt). Ser verkligen fram emot att träffa en svensk som jag känner!

Igår och idag har det gjort ett antal cuts i laget vilket är ganska sorgligt men nu måse man verkligen visa att man vill vara en del av laget. Alla är superrädda att stanna hemma från träningarna för at Monty ska tro att man inte är dedikerad nog.

well well nu ska jag äta!

Hur är vädret där hemma föresten? Jag går fortfarande runt i shorts och t-shirt :D

over and out

Little miss sunshine

Vissa dagar är bättre än andra, idag är en sådan dag som är lite sämre än dom andra dagarna. Jag har gått runt och haft lite små-ont i magen sedan jag kom hit men tänkt att det nog blir bättre så fort jag vänjer mig vid att bakteriekulturen här är lite annorlunda än hemma. Men igår när jag satt i min critical thinking-klass efter träningen på kvällen fick jag så himla ont i magen så jag ville sjukna genom jorden.
Kom hem och käkade lite soppa och gick och lade mig vid 9-tiden och tänkte att det är nog bättre imorronbitti när jag vaknar. Visst var det bättre när jag vaknade men inte alls bra ändå :-(. Det blir ingen träning för mig idag iallafall, skulle simma imorse och nu på eftermiddagen har jag möte med en academic advisor för att försöka bestämma mig för ett major.

Nog med klagande. Igår simmade vi ett roligt sprint-pass. Ja det var iallafall väldigt roligt när vi var klara med det. Vi (sprintgruppen) delade upp oss i par med npgon som var ungefär lika bra, jag var med Amy (min rumskompis). Varje par hade en medicin-boll. Serien gick enligt följande: Både person A och B startade från mitten av bassängen, person A skulle göra vertikala kickar med medicinbollen över huvudet (ej bröstsim, endst fjäril eller frisim) medans person B skulle sprinta in till väggen, göra en vänding och sprinta tillbaka, när person B kom tillbaka skulle denne ta medicinbollen från person A, bollen fick INTE nudda vattnet under hela serien som var 10*25 var, alltså 10*25 sprint och 10*medicinboll.
Efter den fina serien så skulle vi simma 10*25 MAX med fallskärm. Allt detta (serien innan och denna) skulle göras två varv. Det låter nog inte lika jobbigt som det var men jag kan försäkra er om att det lätt kvalificerar sig in på min topp 2 lista över jobbigaste passen någonsin!
När man dessutom har en gormande Monty som skriker "Liz om bollen nuddar vattnet en gång till får du börja om från början" och jag svarar "jag klarar inte detta mer" och får tillbaka ett gapskratt från både Monty och Mike blir man ju lagom glad... Men men det var nog inte sista gången vi gjorde det!

Imorgon har jag prov i people and the environment woho...not, Dags att sista-minuten plugga inför det nu!

Adios amigos (åh just det, när ni kommenterar, skriv era riktiga namn över, det är lite svårt att lista ut vem ni är annars)

Jag saknar dig!

Homecoming, they came home!

Ja då har jag varit på en football-match till då. Vi vann igen också även om jag inte riktigt visste om det hehe.

Planen igår var enligt följande:
träning 8-10
10.20-10.50 frukost på market-point (vår vanliga dininghall var stängd så vi var tvugna att gå till en längre bort)
11.00 hämta biljetterna till matchen
11.10-11.50 göra oss iordning/powernapa
12.00 gå på matchen

Tror ni det blev enligt planerna? ICKE! Vi drog över träningen med 45 minuter! När klockan var tio över tio trodde vi att vi var klara men då skulle vi snabbt upp flytta alla linorna så vi skulle simma i yards istället och sedan simma en serie till. Allt som allt simmade 7750m igår morse. Alla var sjukt irriterade... Men som jag har sagt innan, det är inget ifrågasättande man gör vad man blir tillsagd, lite skillnad från vissa personer där hemma som inte kunde annat än klaga på träningarna!
Iallafall så blev det stress på att byta om och springa och hämta biljetterna, vi hann inte få i oss någon frukost och med tanke på värmen igår var det nog inte de bästa draget, trodde jag skulle svimma under matchen, vi får ju inte lov att ta in vatten eller något alls i princip, säkerheten är stenhård!

På kvällen så hade två tjejer i laget slagit ihop sina födelsedagsfester så vi var över hos dom, väldigt roligt!

Här kommer lite bilder


Temat på festen var "what are you wearing?!" vissa gick in för det mer än andra, Josh och Shea

fullsatt som vanligt!

Jag och Lauri utanför kära Turner Hall där vi bor :)

Åh just det jag måste berätta det roligaste från matchen. I pausen så hade dom sådantdär "homecoming king" och "homecoming queen" så jag och Stephen (killen från Irland) ville nästan spy så amerikanskt det var haha. När Kuba kom sedan så berättade jag att han missade det hela så svarade han "really what happend?!" och Stephen kontrade med "well... they uhm...they came home" hahaha iallafall så var det sjukt roligt om man var där, lite svårt att återberätta det här...

That's all for now
see you when i see you

Sprinter? Finns det något sådant??

Min kropp är avdomnad, jag förstår inte riktigt Monty ibland! Han sa i början att han njuter av att se simmarna lida, jo jag tackar jag det har man ju märkt nu.

Iförrgår efter testserien när alla trodde att vi nog inte hade så mycket kvar drar han till med 12*250 a3, eller tröskel som det också kallas. Igår morse på morgonträningen (som alltid är i långbana) simmade vi den fina serien 4*800, hela passet blev 7500. Idag simmade vi 2000 på tid... Jag vill ju vara sprinter! Varför ska jag simma så långt? För er som känner mig så är det nog inte så svårt att räkna ut att jag var tvungen att fråga Monty varför jag skulle simma allt detta som sprinter, fick svaret: håll ut snart ska ni bli uppdelade i grupper... Jag undrar hur länge det där "håll ut" är.

Helgen som kommer så har vi "homecoming" här i Cincy. Fråga mig inte vad de innebär för det är jag inte riktigt 100 på men jag vet att på lördag spelar football-laget på hemastadion mot..hmmm... vilka var det nu, äh jag minns inte men jag ska dit och kolla iallafall, har lyckats få en biljett denna gången också :-). Ska bli sko även om jag inte riktigt förstår vad som händer, det är ju fortfarande roligt att vara där med kompisarna.

Snart ska Carro ringa, åh så skoj det ska bli att prata med henne!



haha jag vet att denna bilden inte är den vackraste men minnena bakom den slår allt ellerhur tjejer, sicilien 2007!!
Kram till alla

sms och pop-quizes

Ja då har ännu en dag passerat enligt föjande: simning, frukost (på 5 min), skola hela långa dagen, lunch, powenap, styrka, simning, middag, studytable och nu ska jag SLAPPA dessutom ingen morgonträning imorgon, sådana dagar känner man ett lugn hehe.

Så skoj det kan vara på studytable, längst bak Karli, framför henne Renee och framme till vänster Amous

Skolan idag:
Först hade jag psykologi. Professorn hade rättat våra prov och berättade att 25 personer i klassen inte hade klarat provet, oh gud tänkte jag, bra början Liz, men när jag gick ut och kollade resultaten på tavlan så hade jag faktisk 21/25 vilket iofs "bara" gav B+ inte A men jag var ändå väääldigt nöjd!!!

I min "people and the environment" klass så har jag galet svårt att hålla mig vaken (jag vet det här är inget bra, se mig inte som en förebild när det gäller detta) så jag satt och sms:ade med Stephanie, min rumskompis, båda klagade på hur tråkig lektion vi hade så skrev jag "det enda som saknas nu är att vi skulle få ett pop-quiz med tanke på hur bra jag lyssnat denna lektionen" vad tror ni händer direkt jag tryckt på skicka-knappen?! Läraren säger "då är det dags för vårt första pop-quiz" scheeiiiisssse! Men tydligen har jag ändå lyckats ha ett halvt öra med i spelet för jag hade alla rätt på det hehe, jag har ju som sagt redan haft en liknande klass i Sverige.

Nu ska jag kolla på tv (så sjukt det känns att jag inte ska sätta mig med mer läxor, det är typ det ända jag gör på min fritid, pluggar, vad händer med mig?!)

Oh just det ja, jag klarade min serie igår, gjorde två 25 nerifrån med 45 sek vila, 1: 11.9 2: 12.0. Nästa gång ska jag gära 4*25 sedan ska vi nog korta ner starttiden tror jag. Fick också mitt ryggsim filmat idag, där finns det en hel del att arbeta på kan jag ju säga inte visste jag att det var så illa Johan??

Nä nuuu ska jag kolla på tv hehe eller jag ska nog gå in till grannarna vid närmre eftertanke.

Take care mina vänner!!

Här bor jag


Här simmar jag, två ggr i veckan varje dag ;-P!


Här bor jag, Turner Hall.

1: football-laget har samling. 2: korridoren till vårt rum. 3: Dörren till vårt rum, suit 340

Spännande testserie

Idag ska vi göra något spännande på träningen.

Vi har valt ett lopp som huvudlopp för terminen (utan att försaka dom andra loppen man kommer simma), jag har valt 100 fr. Sen ska mn sätta en måltid (inte en måltid man äter utan en tid som man har som mål för distansen), jag har satt 49.9, jag vet det är en sjukt hård tid konverterad blir den 55.8 i kortbana tror jag men allt som krävs är träning och att vara målinriktad, och jag vill VERKLIGEN klara den tiden so I'm gonna go for it!
När vi valt ett lopp ska vi räkna ut en ungefärlig tid som vi ska ha på mitten 50:an och sedan ska i göra 2*25 som tillsammans ska bli tiden på den 50:an. Om vi klarar den så kommer serien bli längre tills nästa gång vi gör den. Jag tror vi kommer göra det 1 gång i veckan fram till Big East (vår conference). Jag vet inte hur mycket som kommer läggas på men jag ska berätta så fort jag har förstått det hela.

Imorgon ska vi (jag och Monty) ha teknikövning med mitt ryggsim, har fått kommentarer på det ena och det andra från både Mike, Monty och Randi (mike och Randi är assisterande tränare) så igår frågade Monty om jag kunde stanna efter träningen på onsdag så han kunde filma mitt ryggsim och sedan gå igenom det, dock om någon frågar är jag tvungen att säga att jag frågade själv så att inte folk ska bli sura på att vissa får mer uppmärksamhet än andra (hehe det är likadant vart man än kommer).

Men men snart ska jag bege mig till träningen, ha en bra kväll där hemma (min kväll kommer spenderas på study table som vanligt)

XOXO
Liz M Hansson

plugg plugg blogg plugg

hej hej

Klockan är elva och jag borde plugga men det är så mycket så jag tänkte att om jag börjar blogga kan jag bestämma under tiden vad jag ska börja med för plugg.

Här är det bara bra. Nu har vi dragit igång med att simma långt också, igår simmade vi 7200, tydligen skulle vi simmat 8600 men eftersom vi kom i sent för att alla linor skulle i bassängen hann vi inte. Vårt tränings schema säger söndag: 8.00-10-00+. Igår blev det 8.00 till 10.30 bäst att man inte har något inbokat direkt efer träningen helt enkelt.

Huvudserien igår:
3*200 medley
4*50, 3 andningar 2 andingar 1 andning 0 andingar per 50
2*300 frisim
4*50 valfritt ej frisim
900 uppdelat: 300 frisim 100 spec, 200 fri, 100 spec 100 fri, 100 spec

Och det hela gjorde vi två varv och så lite insim på det så blev det 7200. Vi simmar typ aldrig av...
Jag bytte bana mitt i passet då det blev kaos på min bana för skillnaden mellan bästa och sämsta på banan var för stor, fick kommentaren efter det av en kille i laget "when you came to our lane it made me try harder cause I didn't want you to beat me" well... skönt att man har en sådan inverkan hehe:-P.

Imorgon har jag redan mitt första prov, i psykologi, så med det i åtanke borde jag nog börja med att plugga psykologi. Sen är det matte också, läxa till varje dag typ 60 tal det tar lååååång tid.

Nä dags att dra igång denna plugg-dag känner jag.

Ha det super bra

Over and out
Amy, Renee och jag på skattjakten

get comfortable to be uncomfortable

Dagens citat, Monty:

"get comfortable to be uncomfortable"

Det är så simning stavas

Tack för kommentarerna

Tack för era kommentarer!!!!!

Magnus: precis vad jag behövde höra! pengar: riksbanken trycker nya haha:-P nä men ärligt trevligt att du också hittat min blogg.

Klockan är nu 21.21 och jag ska hoppa i säng, jag är så trött att ögonen knappt går att hålla öppna.

Godnatt på er.

kramar

CATapult


så här fin är t-shirten

28-30h/dygn=lagom

Först och främst jag överlevde 5*500, snittade på ca. 1.07.5, puuh vad jobbigt det var!! Plus at nu börar min höger arm värka... ska gå till the trainer (vet inte hur jag översätter det till svenska) imorgon är kommer dom väll antagligen lägga is på som dom gör på alla andra sen blir de väll bra hoppas jag, det är nog inte så illa bara lite ovan vid att köra så hårt fler träningar i rad.

Har precis gjort klart min matteläxa, herre min je vad mycket det är att göra hela tiden dygnet räcker inte till!!!

Imorgon har jag 500 olika möten jag ska på och däremellan klämma in skola och träning, men men jag hiner ju inte direkt bli uttråkad. Snackade med Stephen, en irländsk kille i laget (galet rolig), idag på lunchen, vi kom fram till att 28-30 timmar på ett dygn skulle vara mer lagom!

Har även varit på welcome back athletes idag. Fick en CATapult t-shirt (Championship & Academic Together) mycket fin, en bearcat som står och spänner sig...

(bilduppladdningen fungerar inte som vanligt)


En träning imorgon bara, underbart.

Haha btw, Madde om du läser det här, har du verkligen lagt upp en länk till min blogg på pednet?!

Godnatt på er där hemma (eller ja för er är det snarare snart godmorgon)

RSS 2.0